ویزای تحصیلی آمریکا | برای ادامه تحصیل در این کشور به چه ویزاهایی نیاز دارید
به گزارش خبرگزاری آنا برای ادامه تحصیل در آمریکا باید با شرایط و روشهای اخذ ویزای تحصیلی و گرفتن پذیرش از دانشگاههای این کشور آشنا باشید. اخذ ویزای تحصیلی آمریکا روشهای مختلفی دارد که با دانستن آنها به راحتی میتوانید برای دریافت ویزا اقدام کنید. نکته مهمی که در رابطه با ویزای تحصیلی آمریکا باید بدانید این است که چند نوع ویزای مختلف برای ادامه تحصیل در این کشور وجود دارد. برای آشنایی با روشهای مهاجرت تحصیلی به آمریکا، انواع ویزای تحصیلی آمریکا و روشهای اخذ آنها با ما همراه باشید.
انواع ویزای تحصیلی آمریکا
در کشور آمریکا دورههای تحصیلی مختلفی وجود دارد که برای تحصیل در هر کدام باید ویزای تحصیلی بگیرید. نکتهای که باید بدانید است که نوع ویزای هر کدام از این دورههای تحصیلی با یکدیگر تفاوت دارند. برای تحصیل در آمریکا چهار نوع ویزای F، M، J و B وجود دارد که هر کدام به چند دسته تقسیم میشوند. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع ویزای تحصیلی آمریکا بیشتر آشنا شویم.
ویزای نوع F
ویزای نوع F به دانشجویان بینالمللی داده میشود که قصد تحصیل در کاج یا دانشگاههای معتبر ایالات متحده آمریکا را دارند. همچنین دانشجویانی که قصد دارند در یک دانشگاه یا آموزشگاه متمرکز، به تحصیل زبان انگلیسی بپردازند، میتوانند نسبت به اخذ ویزای نوع F اقدام کنند. ویزای نوع F به سه دسته تقسیم میشود که عبارتند از:
- ویزای F1: این ویزا برای دانشجویانی که به صورت تمام وقت در دانشگاه تحصیل میکنند
- ویزای F2: این ویزا برای همراهان دارندگان ویزای F1 است. همراهان دانشجو شامل همسر و فرزند زیر ۲۱ سال میشود
- ویزای F3: این ویزا برای دانشجویان مرزی ساکن در کشورهای هممرز آمریکا است که به صورت پاره وقت یا تمام وقت در آمریکا مشغول به تحصیل هستند.
نکات تکمیلی ویزای نوع F
دانشجویانی که با ویزای نوع F در آمریکا تحصیل میکنند، میتوانند در داخل دانشگاه به مدت ۲۰ ساعت در هفته کار کنند. دانشجویانی که قصد دارند ساعت کاری بیشتری داشته باشند باید از سازمان USCIS که مربوط به خدمات مهاجر است، برای کار کردن مجوز بگیرند. در صورتی که بخواهند خارج از دانشگاه کار کنند، باید مجوز CPT و OPT ۱۲ ماهه بگیرند.
ویزای نوع M
ویزای نوع M به دانشجویان بینالمللی که قصد دارند به تحصیل غیرآکادمیک و رشتههای فنی و حرفهای در یک موسسه داخل کشور آمریکا بپردازند تعلق میگیرد. ویزای نوع M هم به سه دسته تقسیم میشود که عبارتند از:
- ویزای M1: این ویزا برای دانشجویانی است که قصد تحصیل در رشتههای فنی و حرفهای را دارند
- ویزای M2: این ویزا برای همراهان دانشجوی دارنده ویزای M1 است. همراهان این دانشجویان هم شامل همسر و فرزند زیر ۲۱ سال میشود
- ویزای M3: این ویزا برای دانشجویان مرزی ساکن در کشورهای هممرز آمریکا است که در رشتههای فنی و حرفهای مشغول به تحصیل هستند
نکات تکمیلی درباره ویزای نوع M
مدت اقامت دانشجویانی که با ویزای نوع M به امریکا میروند معین و محدود است. این دانشجویان حق ندارند بیشتر از یک سال در آمریکا بمانند. فقط در صورتی که دانشجو نیاز به مراقبت پزشکی و درمانی داشته باشد قادر به تمدید ویزا خواهد بود. این دانشجویان حق کار کردن در داخل یا خارج از دانشگاه را ندارند. همچنین نمیتوانند ویزای نوع M خود را به نوع F تغییر دهند.
ویزای نوع J
ویزای تحصیلی نوع J آمریکا که به آن ویزای مبادله تحصیلی یا EVP (Exchange Visitor Program) هم گفته میشود، به دانشجویان بینالمللی داده میشود که به غیر از تحصیل، برای کار در آمریکا هم مجوز دارند. دانشجویانی که بورسیه میشوند و یا به آنها فرصت مطالعاتی و دستیاری استادهای دانشگاه داده میشود، باید ویزای تحصیلی نوع J آمریکا را بگیرند. همچنین دانشجویانی که از دانشگاهی در کشوری دیگر به آمریکا منتقل میشوند، باید ویزای نوع J داشته باشند.
ویزای نوع J به دو دسته تقسیم میشود:
- ویزای J1: این ویزا به دانشجویانی که مشمول ویزای نوع J هستند، داده میشود
- ویزای J2: این ویزا به همراهان دانشجویان مشمول ویزای نوع J تعلق میگیرد که شامل همسر و فرزندان زیر ۲۱ سال دانشجو میشود
نکات تکمیلی ویزای نوع J
دانشجویان بینالمللی با ویزای نوع J آمریکا، در صورتی که دوره آموزشی آنها جزو برنامه مبادله تحصیلی با بودجه دولتی باشند باید به مدت دو سال حضور فیزیکی داشته باشند. این یعنی دانشجویانی که ویزای نوع J آمریکا را دارند، در پایان دوره مبادله تحصیلی باید به مدت دو سال به کشور خود برگردند. دارنده ویزای نوع J آمریکا میتواند برای تغییر ویزای خود به نوع F اقدام کند. البته این کار دو شرط دارد؛ دارنده ویزای نوع J مشمول قانون بازگشت دو ساله به خانه نباشد و دوره آموزشی او تا پایان اعتبار ویزا به اتمام نرسیده باشد.
ویزای نوع B
ویزای نوع B فقط برای اقامت کوتاه مدت کاربرد دارد. کسانی که قصد سفر توریستی یا تجاری کوتاه مدت به آمریکا دارند میتوانند برای اخذ این ویزا اقدام کنند. دانشجویان بینالمللی که میخواهند در دورههای آموزشی کوتاه مدت حداکثر ۶ ماهه در امریکا شرکت کنند، به ویزای نوع B نیاز خواهند داشت. نکتهای که باید بدانید این است که دارندگان ویزای نوع B حق بردن همراه با خود را ندارند.
شرایط اخذ ویزای تحصیلی آمریکا
متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا و اخذ ویزای تحصیلی این کشور، باید قبل از اقدام به دریافت ویزا از یک دانشگاه یا موسسه مورد تایید SEVP پذیرش بگیرید. بعد از پذیرش باید در دانشگاه به عنوان دانشجوی تمام وقت ثبت نام کنید. برای اقامت تحصیلی در آمریکا باید ثابت کنید که اولا بعد از تحصیل به کشور خود برمیگردید و دوما پول کافی برای زندگی و تحصیل در آمریکا را دارید. همچنین باید مدرک زبان انگلیسی که سطح آشنایی شما را با این زبان نشان میدهد به افسر پرونده خود ارائه دهید. البته بسته به دانشگاهی که انتخاب میکنید ممکن است که در آزمونهای GRE, GMAT, SAT شرکت کرده و مدرک آن را برای دانشگاه ارسال کنید.
شما برای اخذ ویزا، به یک سری مدارک مثل پاسپورت، ترجمه مدرک تحصیلی به همراه ریز نمرات، نامه پذیرش از دانشگاه، نامه تمکن مالی، انگیزهنامه و مدرک زبان آیلتس یا تافل نیاز دارید. میزان تمکن مالی شما برای همه مقاطع تحصیلی باید حدود ۲۰ هزار دلار آمریکا باشد. ادامه تحصیل در آمریکا برای شهروندان این کشور شرط سنی ندارد. اما دانشجویان بینالمللی باید برای کارشناسی حداکثر ۲۵ سال، برای کارشناسی ارشد حداکثر ۳۲ سال و برای دکترا حداکثر ۴۰ سال سن داشته باشند. نکتهای که باید بدانید این است که اخذ ویزای تحصیلی آمریکا ممکن است تا حدود سه ماه طول خواهد بکشد.
با اخذ ویزای تحصیلی امریکا به رویاهای خود تحقق بخشید
برای رسیدن به رویای تحصیل در آمریکا مراحل زیادی را باید طی کنید. از گرفتن پذیرش تا اخذ ویزا و سفر به آمریکا برای ادامه تحصیل، مسیری طولانی در پیش دارید. اما برای رسیدن به این رویای بزرگ دست از تلاش برندارید. تحقیقات گسترده انجام دهید، برای گرفتن پذیرش اقدام کنید و با انواع ویزای تحصیلی آمریکا آشنا شوید تا بتوانید مسیر رسیدن به رویای تحصیل در آمریکا را طی کنید.
انتهای پیام/ ر
انتهای پیام/